Tilaaminen

 

Voit tilata Sanctuksesta

 

 

Tarkemmat tilaus- ja toimitusehdot rekisteriseloisteineen:

Seuraavia sopimusehtoja sovelletaan Sanctus Oy:n ja sen asiakkaiden välisessä kaupankäynnissä. Molemmat osapuolet sitoutuvat kaikessa toiminnassaan noudattamaan hyvää liiketapaa ja huolellisuutta.

 

Asiakas

Sanctus Oy myy tuotteita ja palveluita täysi-ikäiselle yksityishenkilölle ja huoltajan suostumuksella myös alle 18-vuotiaalle. Tuotteita myydään myös yritys-, julkishallinto- ja yhteisöasiakkaille.

Kuluttajakaupassa noudatetaan voimassa olevaa Suomen ja Euroopan Unionin kuluttajansuojalainsäädäntöä.  Yritysasiakkaiden  ja mm. seurakuntien ja  Sanctus Oy:n välisessä kauppasopimuksessa sovelletaan Suomen kauppalakia, ellei näissä sopimusehdoissa ole toisin määrätty.

Sekä rekisteröityneet että rekisteröitymättömät asiakkaat voivat tilata Sanctus Oy:n verkkokaupasta valikoimiin kuuluvia tuotteita. Kaupankäynnissä sovelletaan yleisiä toimitus- ja maksuehtoja. Lähettämällä tilauslomakkeen asiakas hyväksyy toimitus- ja maksuehdot ja sitoutuu noudattamaan niitä. Sanctus Oy pidättää itselleen oikeuden tarkistaa asiakkaan luottotiedot ja olla hyväksymättä asiakkaan tilausta.

 

Asiakastiedot ja rekisteröityminen

Sanctus Oy ylläpitää asiakasrekisteriä, johon tilauksen ja asiakkaan tiedot tallennetaan. Asiakastietoja voidaan luovuttaa ulkopuolisille ainoastaan lain sallimissa rajoissa.

Rekisteröityminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Rekisteröitymisen yhteydessä täytetään sähköiselle lomakkeelle omat yhteystiedot ja valitaan henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Rekisteröitymisen etuna sisäänkirjautunut asiakas näkee yhteystietonsa valmiina ja tilaushistoriansa. Asiakkaat voivat tilata tuotteita myös ilman rekisteröitymistä.

 

Tuotteet ja hinnat

Hinnat sisältävät arvonlisäveron, mutta eivät kuljetusta.  Toimitus- ja käsittelykulut ilmoitetaan erillisessä hinnastossa.

Mikäli hinnastossa on selvä hintavirhe, tuotetta ei myydä selkeästi alhaiseen hintaan, jos voidaan olettaa asiakkaan ymmärtäneen virheen olemassaolo.

Tuotteen hinnan noustessa ennen lähetyksen käsittelyä tuotteet toimitetaan alkuperäisellä hinnalla. Jos tilaukseen tehdään muutoksia, määräytyy tuotteen hinta muutoshetken hinnan mukaisesti.

Sanctus Oy pidättää oikeuden rajoittaa tuotteiden myyntiä poikkeuksellisen suurissa erissä; tuotteita ei  myydä jälleenmyytäväksi.

Asiakkaan toivomuksesta valmistetuille, tilatuille tai muokatuille tuotteille ei myönnetä yksipuolista peruutusoikeutta. Peruutuksen yhteydessä tilauksesta mahdollisesti aiheutuneet kustannukset peritään kokonaisuudessaan ostajalta.

 

Tilaaminen

Yksityishenkilöt
Nimi, postiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite ilmoitetaan tuotteita tilattaessa. Alle 18-vuotiaan on ilmoitettava myös huoltajan nimi ja osoite.

Seurakunnat, yritykset ja yhteisöt
Seurakunta- ja yritysasiakkaan on ilmoitettava seurakunnan tai yrityksen nimi, yhteyshenkilö, toimitusosoite, laskutusosoite, y-tunnus (ei koske seurakuntia), puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Tilatessaan asiakas sitoutuu kulloinkin voimassa oleviin sopimus-, tilaus- ja toimitusehtoihin. Sitova kauppasopimus tulee voimaan tilauksen jättämisellä. Sanctus Oy varmistaa tarvittaessa luottotiedot jokaisen tilauksen yhteydessä.

 

Toimitus

Toimitamme tuotteet Suomeen postitse. Ohjeellinen ja lähettäjää sitomaton toimitusaika Suomessa on keskimäärin viikko. Yksilöllisesti valmistettujen tuotteiden toimitusaika on tätä pidempi. Toimitusaika-arviot on laadittu valmistajien antamien tietojen perusteella.

Sanctus Oy pidättää itselleen oikeuden toimittaa tilaus osissa. Asiakkaalla on oikeus peruuttaa tilauksensa. Mikäli tilaus on jo lähetetty asiakkaalle, voi asiakas palauttaa lähetyksen kuluitta asiakaspalautuksena.

Mikäli asiakkaan tilauksen saman tuoteryhmän kaikkia tuotteita ei voida lähettää samanaikaisesti, toimitetaan loput tuotteet jälkitoimituksena. Kuluttaja voi vaihtoehtoisesti hyväksyä joko viivästyneen tuotteen jälkitoimituksen tai tilauksen perumisen. Jälkitoimituksen postikulut veloitetaan normaalisti.

Sanctus Oy ei ole velvollinen varaamaan muita saman tilauksen tuotteita asiakkaalle, jos jonkun tuotteen saatavuus on huono, tai sen toimitus viivästyy Sanctus Oy:stä riippumattomista syistä. Tilauksessa olevia tuotteita varataan enintään 7 päivää, minkä jälkeen tilaus perutaan, ellei asiakas ole suostunut jälkitoimitukseen Sanctus Oy:n ehtojen mukaisesti.

Eri tuoteryhmän tuotteet voidaan tarvittaessa toimittaa suoraan valmistajilta lähetyskulut velottaen.

 

Toimitusmaksu

Toimitusmaksu määräytyy tilattujen tuotteiden painon ja tietyissä tapauksissa myös koon perusteella noudattaen kulloinkin voimassa olevaa hinnastoa.  Suurempien kynttiläerien toimitukset tapahtuvat suoraan tehtaalta Ruotsista. Toimitusmaksu peritään kuitenkin Suomen sisäisten kustannusten mukaisesti. Tilaa vievien ja/tai painavien tuotteiden toimituskuluihin lisätään koosta ja painosta aiheutuvat lisäkulut.
Tilauksista, joissa tuotteiden yhteenlaskettu nettoarvo on alle 10 euroa, perimme 3 euron pientoimituslisän.

 

Maksuehdot

Tilauksen maksu tapahtuu asiakkaalle lähetettävällä käteislaskulla, jonka maksuehto on 14 päivää netto. Lasku lähetetään tilattujen tuotteiden yhteydessä tai erikseen. Käteislaskulla tapahtuvan maksun myöhästyessä on Sanctus Oy:llä oikeus lähettää maksumuistutus ja periä viivästyskorkoa korkolain mukaisesti. Maksumuistutuksesta peritään viiden (5) euron kulut. Kaikki toimitetut tuotteet ovat lähettäjän omaisuutta, kunnes ne ovat kokonaisuudessaan maksetut.

Joissakin tapauksissa, esim. yksityishenkilöiden kotiosoitteeseen tilaamien kirkossa käytettävien  arvokkaiden tuotteiden toimitusten yhteydessä, on Sanctus Oy:llä oikeus edellyttää maksusuorituksen kirjautumista yhtiön tilille ennen tuotteiden lähettämistä. Asiasta ilmoitetaan sähköpostiviestillä.

 

Palautus- ja vaihto-oikeus

Asiakas on velvollinen tarkastamaan lähetyksen 14 vuorokauden kuluessa ja tutustumaan tuotteen käyttöohjeisiin ja –ehtoihin ennen käyttöönottoa.

Palautuksissa noudatetaan kuluttajakaupasta säädettyjä lakeja. Tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus. Aika lasketaan noutopäivä pois lukien postipaketin noutohetkestä tai lähetyksen perille toimituksesta alkaen mukaan lukien viikonloput ja pyhäpäivät. Tuote on palautettava viimeistään neljättätoista  päivää seuraavana arkipäivänä.

Palautusoikeus koskee vain alkuperäisessä kunnossa, avaamattomassa alkuperäisessä pakkauksessaan olevia ja käyttämättömiä tuotteita. Erikseen sovituista poikkeavista palautusehdoista tulee olla selkeä kirjaus kuitissa. Suomessa maksuton palautus asiakkaalle tehdään  viemällä palautettava lähetys postin asiakaspalvelupisteeseen. Pakettiin  merkitään sana ’Asiakaspalautus’. Toimitusmuotona on käytettävä pakettia, koska kirjeille ei ole olemassa lähetysseurantaa.  Asiakas on velvollinen säilyttämään palautusasiakirjoista tarvittavat kopiot. Postin asiakaspalautuksesta erikseen pyydettäessä saatava pakettilähetysseurantatunnus on ainoa keino lähettämisen todistamiseksi.

Osto- tai noutohetki on paketin noutopäivä postista tai lunastuspäivä, esim. postin kuitissa näkyvä päivämäärä.  Päivämäärän todistaminen on asiakkaan velvollisuus. Asiakas on velvollinen esittämään ostotodistuksen, kuitin tai muun todistuksen ostoajankohdasta palautuksen yhteydessä tai reklamoidessaan tavaran virheestä. Sanctus Oy pidättää oikeuden periä kuitin etsinnän aiheuttamat kustannukset ostajalta.

Tuotepalautukset on pakattava hyvin ja lähetettävä alkuperäisessä pakkauksessaan  ilman ylimääräisiä merkintöjä. Pakkaaminen on lähettäjän vastuulla. Sanctus Oy ei ole vastuussa huolimattomasti ja sopimusehtojen vastaisesti pakattujen palautusten vahingoittumisesta. Asiakkaan puolelta tulleesta virheestä aiheutuneet kustannukset peritään asiakkaalta.

Tuotepalautuksen mukaan on liitettävä tiedot palauttajasta, tuotteesta, palautuksen syystä, kopio kuitista/lähetteestä sekä maksuyhteystiedot.  Toivomme palautuksesta ilmoitettavan etukäteen sähköpostitse osoitteeseen: tilaus@sanctus.fi

Käytettyinä palautettujen tuotteiden ja aiheettomien palautusten yhteydessä asiakkaalta veloitetaan tuotteen hinta kaikkine lähetyskuluineen voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Tuotteen palautusoikeus on tuotekohtainen.  Jälkitoimitusten yhteydessä palautusoikeus on samoin kunkin tuotteen noutopäivästä riippuvainen. Ulkomailta palautettujen tuotteiden postikulut maksaa asiakas itse.

Maksamattomia postiennakkolähetyksiä emme lunasta. Palautukset tai takuulähetykset tulee tehdä postin lähettäjälle ilmaisena asiakaspalautuksena. Emme vastaa palautuskuluista muita toimitustapoja  käytettäessä tai ulkomailta lähetettäessä.

Sanctus Oy pidättää oikeuden periä käsittely- ja postituskulut ja muut kustannukset asiakkaalta, jos asiakaspalautus on tehty aiheetta tai sopimusehtojen vastaisesti.

Yksilöllisesti asiakkaalle valmistettuja tuotteita ei vaihdeta tai hyvitetä kun työn suorittaminen on ehditty aloittaa tai valmistunut.

 

Tuotevirheet

Tuotevirheistä on ostajan kuluttajasuojalain mukaisesti ilmoitettava  kohtuullisessa ajassa siitä, kun ostaja havaitsee tai hänen olisi pitänyt havaita virhe. Epävarmassa tilanteessa on ennen palautusta syytä ottaa yhteyttä myyntiimme sähköpostitse tai puhelimitse. Asiakaspalautuksena saamamme virheellisen tuotteen tilalle toimitamme virheettömän tuotteen tai palautamme tuotteesta maksetun hinnan, mikäli uuden tuotteen lähettäminen tuotteen loppumisen vuoksi ei ole mahdollista.

Tuotteet ja palvelut myydään aina sellaisena kuin ne ovat. Sanctus Oy ei ole vastuussa tuotteiden tai palveluiden virheestä ja/tai käytöstä aiheutuneista välillisistä tai välittömistä kuluista, eikä tulonmenetyksestä.  Sanctus Oy:n korvausvastuu rajoittuu aina näiden sopimusehtojen sisältöön. Tuotevirhevastuu rajoittuu mahdolliseen kauppahinnan palauttamiseen käyttöhyödyllä vähennettynä.

Ylivoimainen este

Sanctus Oy ei vastaa viivästymisistä tai muista vahingoista, jotka johtuvat ylivoimaisesta esteestä (force majeure) sekä välillisistä haitoista, jotka johtuvat tuotteiden virheellisestä kunnosta tai viivästyneestä toimituksesta. Ylivoimaisena esteenä pidetään sellaista ennalta arvaamatonta seikkaa tai olosuhteiden muutosta, joka on Sanctus  Oy:n vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella ja jota se ei kohtuudella voi voittaa. Sanctus Oy on velvollinen ilmoittamaan asiakkaalle niin pian kuin mahdollista sitä kohdanneesta ylivoimaisesta esteestä.

 

Sopimuksen muuttaminen

Tilauksiin sovelletaan tilaushetkellä voimassa olleita ehtoja. Sanctus Oy pidättää oikeuden muuttaa milloin tahansa sopimusehtoja, verkkokauppaa, sen sisältöä ja tuotteiden saatavilla oloa Muutokset ilmoitetaan verkkokaupassa ja tulevat voimaan välittömästi. Laissa tapahtuvat muutokset astuvat voimaan heti sellaisenaan ellei laissa ole toisin määrätty.

 

Riitojen ratkaisu

Verkkokaupan  ja asiakkaan välistä sopimusta koskeviin mahdollisiin riita-asioihin sovelletaan Suomen lakia. Kuluttajalla on oikeus saattaa riita kuluttajavalituslautakunnan käsiteltäväksi.

Asiamieskuluja ei korvata, koska Kuluttajaneuvonta ja kuluttajariitalautakunta tarjoaa veloituksetta apua erimielisyyksien ratkaisemiseen.

 

Rekisteriseloste ja tietosuoja

Rekisteriseloste: Henkilötietolain (523/1999) 10§:n mukainen rekisteriseloste.

REKISTERINPITÄJÄ

Sanctus Oy , Y-tunnus:  2460449-0

Kappelikuja 2 B

01800 Klaukkala

REKISTERIASIOITA HOITAVA HENKILÖ

Timo Lankinen

Puhelin +358 400 471086

Sähköposti timo.lankinen@sanctus.fi

REKISTERIN NIMI

Sanctus Oy:n  asiakasrekisteri

REKISTERIN PITÄMISEN PERUSTE

Henkilö on rekisteröitynyt  Sanctus Oy:n asiakkaaksi tai ostanut Sanctus Oy:n verkkokaupasta tavaraa.

REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS

Rekisterin käyttötarkoitus on Sanctus Oy:n asiakasrekisterin ylläpitäminen sekä asiakkaiden tilausten arkistointi ja käsittely. Rekisteriä käytetään myös kadonneiden pakettien seurantaan. Tietoja voidaan käyttää Sanctus Oy:n toiminnan kehittämiseen liittyen ja tilastollisiin tarkoituksiin. Henkilötietoja käsitellään henkilötietolain sallimissa ja edellyttämissä rajoissa.

Rekisterin tietoja voidaan käyttää Sanctus Oy:n omissa rekistereissä mainonnan kohdistamiseen luovuttamatta henkilötietoja ulkopuolisille tahoille.

Sanctus Oy:llä on oikeus käyttää omiin tarkoituksiinsa asiakasrekisterin sisältämiä tietoja sähköisenä tai kirjallisena luettelona, ellei asiakas sitä erityisesti kiellä. Luettelolla tarkoitetaan esim. postitustarroja suoramainoksiin. Asiakkaalla on oikeus kieltää tietojen käyttäminen ilmoittamalla siitä sähköpostitse tilaus@sanctus.fi tai rekisterinhoitajalle.

REKISTERIN SISÄLTÄMÄT TIEDOT

Henkilörekisteri sisältää seuraavia tietoja:

•Henkilön etu- ja sukunimi

•Sähköpostiosoite

•Postiosoite

•Puhelinnumero

•Tiedot käsitellyistä tilauksista

•Tilausten lähetyksen  seurantatiedot

TIETOJEN LUOVUTUS

Tietoja ei luovuteta Sanctus Oy:n ulkopuolelle.

Rekisteröityneen henkilötiedot hävitetään käyttäjän pyynnöstä.

REKISTERIN SUOJAUS

Rekisteriä ei luovuteta sivullisille. Rekisterin käyttöoikeus edellyttää Sanctus Oy:n sisäisen verkon käyttäjäoikeuksia. Rekisteri sijaitsee Sanctus Oy:n salasanasuojatulla palvelimella.