Sanctus Oy on kirkollisiin tarvikkeisiin erikoistunut yritys. Sanctus tarkoittaa pyhää.

Johtavina periaatteina ovat tuotteiden oikein mitoitettu valikoima ja laatu sekä hankinta- ja toimitusketjujen yksinkertaisuus. Yritys keskittyy olennaisiin tuotteisiin pyrkimättä tarjoamaan kaikkea mahdollista. Organisaatio ja rakenteet pidetään keveinä mikä mahdollistaa kustannussäästöt asiakkaiden eduksi.

Tuotteet: seurakunnille ja niiden työntekijöille tarpeelliset jumalanpalveluselämän tarvikkeet: kynttilät, ehtoollisleivät, stolat, kantoliinat, pappien paidat ja kirkonkellot.  Lisäksi valikoimassa on joitakin diakonia-, lapsi- ja nuorisotyössä tarpeellisia tarvikkeita. Valikoima pyritään pitämään optimaalisena. Rajattu valikoima on eräs keino hintatason pitämisessä edullisena. Tuotteiden valmistajat ovat kukin alansa parhaimmistoa.

Tausta: Yrityksen perustajalla  teologian ja kauppatieteiden maisteri Timo Lankisella on  pitkä ja monipuolinen kokemus kirkollisen esineistön kehittämisestä, valmistuttamisesta sekä myynnistä niin Suomessa kuin ulkomaille. Hänellä on laaja kokemus julkisyhteisöjen hankintojen kilpailuttamisesta. Pohjana on jatkuva kiinteä yhteys seurakuntaelämään, usean vuoden toimiminen pappina seurakunnassa ja kirkollisissa luottamustehtävissä. Kauppatieteen opinnoissa ja tutkimuksessa  hän on perehtynyt asiakkuuksiin pohjautuvaan toiminnan ohjaukseen, asiakasimuun, erityisesti voittoa tavoittelemattomassa toimintaympäristössä.  Konsultointi, mentorointi ja opetus löytyvät työkalupakista.